Saturday, 27 June 2015

ONE SHADOW SUBTLE SMOKEY LOOK


Hiii everyone! I'm trying to get my English post back so today's post is gonna be in my broken pas-pasan English :D :D 
This post is kinda new but not so new to me. Basically it's just an FOTD post but I wanna talk about my eye makeup more. Oh and I'll let you guys know what I think about the products I used to get the look. 

They say eyes are the window to your soul and that's why a lot of girls put a lot of effort to their eye makeup so those eyes can frame the (hopefully) beautiful soul inside. To be honest I can't really do my eye makeup. I rely on makeup artists to get my eyes decorated but I realized that I can't rely on them on everyday basis! So here I am, starting from the basics. Thanks to Luxola Indonesia for providing these products. 
I love love love smokey eyes look. Have tried to get my eyes heavily smoked but I'm not satisfied yet with my hands work. This time I make everything as simple as I can and made a subtle smokey look. With only one eye shadow you can get a nice eye look! 

What I did was I slathered Maybelline Color Tattoo in Audacious Asphalt on my lids and blend it my eye shadow brush, curl the lashes, draw a line on top of the lash line with Maybelline Hypersharp Wing Liner, lined my waterline with Bourjois Contour Clubbing Waterproof pencil liner in Black Party, and use a generous coat of L'Oreal Curl Impact Collagene Extreme Resist mascara. Then I draw my eyebrow with the darkest powder from MUA Pro-Brow Ultimate Eyebrow Kit. 

FOTD details:
  • The Body Shop Instablur (full review here)
  • Illamasqua Light Liquid Foundation shade LF210
  • Collection Lasting Perfection Concealer in Medium 
  • Beyond Glow Finish Stick shade 01 Pink Finish (I guess.. Because it's written in Hangeul and I only can read but not understand Hangeul at all lol) 
  • The Balm Sexy Mama Translucent Powder 
  • Sleek Contour Kit shade Light 
  • Revlon Super Lustrous Lipstick shade Pink In The Afternoon 
  • MUA Pro-Brow Ultimate Eyebrow Kit (full review here)
  • Maybelline Color Tattoo shade Audacious Asphalt. I've heard good things about Color Tattoos and now I can confirm all good things that people say is true. It's pigmented and really long lasting. It stays and doesn't crease at all even with no powder to set it. A must have! I think I'll collect some more of the color tattoos. 
  • Maybelline Hypersharp Wing Liner. The tip is not like your usual marker-type liner. It's flat on one side and thin on the other side. The shape makes the winging process easier. I can't describe how the shape makes it easier to draw a wing, you need to try it yourself. Go buy one and try! It's very affordable and you won't regret it ;)
  • L'Oreal Curl Impact Collagene Extreme Resist Mascara. Whoa, this mascara exceeds my expectation!! The formula is on the drier side and it holds the curl like there's no tomorrow. My lashes are nasty but this mascara can handle them very well. And although the name doesn't say anything about lengthening and volumizing, it makes my lashes look longer and fuller! I dare to say it looks like I'm using natural false lashes when I use this mascara. On the photos above I used 2 coats of this. 
  • Bourjois Contour Clubbing Waterproof pencil liner shade Black Party. I love black pencil liner to line my waterline because I like an extra definition to my eyes. I have quiet wet waterline but I only need a swipe or two of this pencil. It doesn't smudge at all, all day! The waterproof claim is really on point. 

Luxola Indonesia is a trusted beauty online shop and they guarantee everything you get from them is authentic. You can find a lot of beauty products you can't find at offline stores and not to forget they often offer great deals! I've been shopping at Luxola since they're still based in Singapore and now Luxola Indonesia is based in Indonesia so I can get my orders faster wohoo.  I highly recommend Luxola Indonesia if you're looking for beauty supplies. You can use coupon code BLX-PINAPINA for 15% off your first purchase (this offer is not valid on non-discountable brands as found in the FAQ page). You can get everything I used for the eye makeup from Luxola :) Don't forget to use the coupon code to get cheaper price!

Monday, 22 June 2015

THE GHOST


I had to go through hell to prove I'm not insane


Had to meet the devil just to know his name


And that's when my love was burning
Yeah, it's still burning


I keep going to the river to pray


'Cause I need something that can wash out the pain


And at most I'm sleeping all these demons away


But your ghost


The ghost of you it keeps me awake


Photography by Adryan Agung Dwiyantoro 
Makeup and hair by Vani Sagita (VS Makeup Studio)
Fashion styling by Vina Sagita 
Talent is also yours truly

Monday, 8 June 2015

BAR SOAP HAUL

Beberapa bulan belakangan ini gw mulai tertarik sama sabun batangan alias bar soap gara-gara di Female Daily forum ada thread khusus yang ngomongin gimana caranya bikin sabun batangan sendiri. Disana banyak yang post foto-foto sabun hasil bikinan rumahan dan menurut gw lucu-lucu banget design-nya! Nah gw mulai deh tertarik buat bikin sendiri. Berhubung gw masih buta banget di dunia sabun menyabun, gw beli beberapa homemade soap bars supaya tau kayak apa rasanya pake sabun batangan bikinan rumahan. Apa bener lebih bagus daripada sabun pabrikan? 
Sabun-sabun ini gw beli di tempat yang beda-beda. Ada yang dari The Bath Box, The Soap Corner, sama ada yang dari Seven Cactus. Bagus-bagus ya *belinya gara-gara liat design ahahaha*


Yang 3 ini dari Seven Cactus. Sebenernya gw ada beli Melt and Pour base juga dari mereka tp ga gw foto soalnya ga cantik bentuknya. Yang bentuk oval kecil itu sample dari Seven Cactus! I love samples!! Waktu buka bungkusan terus nemu samples langsung kegirangan :D 





Di sabun-sabunnya The Soap Corner yang gw beli, diatasnya dihiasin glitter gitu. Gw suka glitter jadi happy banget liat sabun dihiasin glitter

Gw abis browsing-browsing bar soap lagi terus nemu punya The Natural Story di Shopious. Shopious ini adalah website bikinan Indonesia sendiri dimana kita bisa nyari barang-barang dari online shop Instagram yang terpercaya. Kenapa gw bilang terpercaya? Soalnya buat foto produk mereka masuk Shopious, para online shop ini harus bayar semacem uang jasa gitu. Kalo orang mau nipu, pasti ga mau dong keluar uang buat masuk Shopious. Pinter kan gw. Selain itu, kategori yang ada di Shopious sendiri mempermudah banget buat nyari barang soalnya udah dirapiin sesuai produknya. Kalo kita nyari sendiri di Instagram lewat hashtag kan suka ngawur yak. Nyarinya #jualsabunhomemade, bisa aja yang nongol malah jualan ayam goreng. Kalo lu sering nyari barang di Instagram lewat hashtag, pasti tau apa maksud gw. 

Anyway kembali ke sabun, adek gw pernah cerita dia pernah pake sabunnya The Natural Story tp gw lupa varian yang mana, katanya enak banget dan dia suruh gw bikin kayak yang The Natural Story punya. Hmm, nanti coba beli deh buat referensi. Sekalian juga siapa tau kulit gw jadi cerah indah mewangi mengkilap dan menawan. 

Gw sekarang lagi belajar-belajar bikin sabun sendiri. Seru loh. Ini lagi ngumpulin beberapa ingredients tambahan macem pewarna sama pewanginya, nanti mau bikin yang warna-warni cantik gitu hehe. Kemaren ini udah sempet bikin satu loaf yang plain sama satu loaf yang pake kopi. Next mau bikin yang warna-warni cantik. Disini ada yang pernah coba bikin sabun sendiri juga? Kalo ada, share dong di komen :D 

Wednesday, 3 June 2015

PORTFOLIO

Kayaknya gw ga perlu terlalu banyak ngomong yak di post ini. Pada dasarnya adalah ini hasil foto untuk portfolio gw. Photo shoot ini merupakan salah satu bagian dari kurikulumnya Vanela. Cantik ga? *wink wink*

Photo by Likinto
Makeup and hair by me 
Fashion styling by me 

Cotton ink kimono top, Frai maxi skirt, Jeffrey Campbell heels

H&M dress, Jeffrey Campbell heels

Zara dress, Zara loafers, vintage blazer 

Zara dress, Zara heels

Zara tee, Mango blazer, Promod jeans, Jeffrey Campbell boots

tank top abu-abu pinjem punya Grace