Sunday, 7 February 2016

HAPPY CHINESE NEW YEAR



Merasa pernah liat foto ini? Itu berarti kamu adalah pembaca blog saya yang budiman karena emang gw udah pernah post foto ini disini. Kenapa gw post ulang? Soalnya besok Imlek! Hari ini Chinese new year eve. Gimana malem imlek kalian? Makan apa aja? Gw makan banyak banget hari ini. Kari ayam, mi goreng, baso ikan kuah, sambel ijo pake ikan teri, hekeng aka ngohiong, serta keripik bawang, permen dan coklat-coklatan. Besok gw bakal muter-muter ke rumah saudara-saudara dan gw ga mau ngebayangin seberapa banyak lagi makanan yang bakal gw makan besok. 
Ngomong-ngomong soal Imlek, biasanya kalian pada pake baju baru ga sih? Gw ga pernah memaksakan buat pake baju baru, tapi kalo ada ya lebih bagus hehehe. Baju Imlek gw juga ga selalu warna merah atau ada warna merahnya. Seketemunya aja gitu. Buat besok gw bakal pake shirt dress yang gw beli dari Cottonink yang sebenernya dibeli gara-gara diskon, bukannya sengaja beli buat Imlek. Dress-nya warna putih polos aja. Rencananya gw bakal tambahin unsur merahnya dari lipstick. Lagi galau antara mau pake MAC x Rihanna Riri Woo atau NYX Soft Matte Lip Cream Amsterdam. Riri Woo lebih tahan banting sih kalau diajak makan, tapi gw lebih suka warna Amsterdam. Jeleknya NYX Amsterdam itu kalau dibuat makan dia bakal nyisa di pinggir-pinggir bibir. Gw pernah ke kondangan pake Amsterdam, makan, dan dengan cueknya ga ngaca setelah makan. Pas di lift mau ke parkiran buat jalan pulang, taunya lipstick gw udah tinggal sisa di pinggir bibir aja doooong. Jelek banget huhuhu T_T tapi kita liat besok deh ya mood-nya pake yang mana hehe. 
Kalau kalian pake baju apa buat Imlek? Harus baju baru dan warna merah kah? Atau sama kayak gw, santai aja kayak di pantai? Buat yang masih nyari baju baru buat ke rumah saudara mencari amplop merah, ni ada diskon pakaian Imlek di MatahariMall.com! Emang semacem agak telat ya gw ngasih tau diskonan buat baju Imlek sekarang, tapi kalau di keluarga gw, kunjungan Imlek tu ga cuma besok doang. Beberapa weekend ke depan masih nuansa festive Imlek. Jadi baju barunya butuh beberapa dooong :P Jadi kalau masih cari-cari baju baru, bisa coba diliat-liat tuh. Ga cuma yang buat Imlek, buat sehari-hari juga banyak bingits.

Anyway, Happy Chinese New Year untuk yang merayakan! Selamat long weekend buat yang ga merayakan :D 
See you guys on my next post! *kisses*

For details on the photo above please visit this link

Monday, 4 January 2016

Monday, 21 December 2015

BECAUSE RED MEANS GOOD LUCK AND GOLD MEANS WEALTH






Photoshoot for Natalia's exam ♫ ← not musical exam but dunno why I want to use this symbol so bad lol.
Makeup by Natalia Oen
Makeup Tutored by Kristina Yunda
Photographed by Yedija Luhur, assisted by Nova and William Setiawan
Talent is, of course, yours truly ;)

Anyway I have another photo set of this photoshoot session. Stay tuned!

Tuesday, 15 December 2015

MARINA SMOOTH & GLOW UV EVENT AND FIRST IMPRESSIONS


Beberapa waktu lalu, Marina baru aja launching line makeup yang berjudul Smooth & Glow UV. Dari namanya aja udah ketauan ga sih koleksinya ini bakal apa aja? Yup, isi koleksi Smooth & Glow UV ini adalah base makeup. Ada BB cream, compact powder, two way cake, dan powdery foundation
Nah, kebetulan gw diundang sama Female Daily buat menghadiri acara launchingnya. Berhubung belakangan ini gw lagi suka banget sama makeup yang affordable tapi bagus, of course gw dateng ke acara Marina Smooth & Glow UV ini biar tau produknya gimana. Gw sendiri udah tau Marina dari jaman SMP gitu deh kurang lebih, udah lama banget pokoknya. Dulu taunya Marina ini adanya body lotion aja. Body lotion-nya enak tapi harganya affordable banget. Line Smooth & Glow UV ini pasti range harganya affordable juga dooong. 
Acaranya diadain di Veranda, The Grove Suites Hotel, Kuningan. Gw ga tau itu dimana, gw kesana berbekal Waze aja. Walaupun pake acara Waze ngarahin gw ke Sudirman pas jam 3in1 sementara gw nyetir sendirian, tapi gw berhasil sampe Veranda tanpa nyasar! HEBAT PINAAA #tepoktangan
Lokasi acaranya dihias dengan warna dominan pink, setema dengan warna Marina Smooth & Glow UV. Banyak bunga-bunga yang dipake buat hiasan. I love flowers! Acara dibuka dengan makan malam bersama kemudian dilanjutkan dengan talk show dan demo dari Vizzily. Oh iya, MCnya Nadya Julia! Gw sering denger dia siaran di Prambors hehe. Anyway, here's some photos of the event.


Ada Irish Bella.. Cantik ya? Mirip gw ga sih? Agak bule-bule gitu~
Cewe cantik yang mukanya tersebar di iklan-iklan Marina Smooth & Glow UV, Nadia Soekarno
Nadya Julia.. Lipsticknya bagus ya! Kayaknya itu OG Goulish ya ga?
Cobain Marina Smooth & Glow UV BB Cream
Abis itu touch up pake Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake!
Mau liat foto-foto lebih banyak dari event Marina Smooth & Glow UV? Cek website, Twitter, Instagram, atau Facebook Marina deh.

Produk Marina Smooth & Glow UV ini bertujuan supaya wanita-wanita Indonesia memiliki wajah halus, cerah, dan terlindungi untuk tampil cantik bersinar. Di semua rangkaian Marina Smooth & Glow UV mengandung: 
  • Vitamin C supaya wajah keliatan cerah
  • Mulberry supaya kulit lembab dan wajah keliatan halus
  • Natural Microfine Powder supaya menghasilkan tekstur dan tampilan yang halus, bedak lebih gampang menempel, menyamarkan noda, dan menyatu sempurna di wajah 
  • SPF 20 PA++ untuk pelindungan terhadap sinar UV-A dan UV-B

Compact Powder shade Natural, Two Way Cake shade Peach, Powdery Foundation shade Ivory

Swatches 
Dari atas ke bawah: 
Powdery Foundation shade Ivory, Two Way Cake shade Peach, Compact Powder shade Natural, BB Cream shade Ivory

First Impressions
Marina Smooth & Glow UV BB Cream shade Ivory
Warna Ivory ini adalah warna paling terang yang ada di range Smooth & Glow UV. Keliatannya gelap dan orange banget ya? Tapi itu efek pergelangan tangan gw yang warnanya putih aja sih menurut gw. Begitu di-apply ke muka jadinya natural kok. Ivory-nya Marina bukan kayak ivory yang biasa ada di foundation bule atau Korea, tapi lebih ke warna kulit orang Indonesia pada umumnya. Muka gw undertone-nya netral cenderung kuning tapi ga kuning-kuning banget, pake shade Ivory masuk banget. Malah nutupin redness. Di muka berasanya enteng banget, pakenya cukup tipis-tipis aja. Coveragenya light-medium. Bisa dibikin sampe heavy coverage sih, tp harus pake bb creamnya banyak dan jadinya agak cakey. Gw ga rekomen buat di-layer sampe jadi heavy coverage
Finishnya glowy! Engga greasy, tapi glowy natural. Abis bb cream-nya ngeset, muka kalo dipegang engga lengket. Berasanya halus dan lembab gitu, enak deh.

Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake shade Peach (30% foundation, 70% powder)
Buat yang belom tau, two way cake itu adalah bedak yang mengandung foundation juga. Jadi lebih ada coverage-nya kalau dibandingin sama compact powder biasa. Two way cake punya aku shade-nya Peach, jadi agak pink gitu kl dibandingin sama yang Ivory atau Natural. Tapi pink-nya ini ga bikin muka keliatan ashy, malah seger. Udah gitu lebih bisa cover imperfections, jadinya cocok banget buat kita yang suka dandan simpel aja buat sehari-hari. Ga perlu pake foundation dulu terus diset sama powder lagi. 
Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake ini udah dilengkapi sama sponge yang ada di bagian bawah packagingnya. Agak bulky sih jadinya, tapi menurut gw terbayar lah bulky-nya ini soalnya kan ga perlu bawa foundation terpisah lagi.
Oh iya, two way cake ini butiran powder-nya sama kayak compact powder-nya, halus banget. Tapi powder-nya engga terbang-terbang kayak Marina Smooth & Glow UV Compact Powder. Mungkin karena ada kandungan foundation yang bikin produk ini lebih creamy

Marina Smooth & Glow UV Compact Powder shade Natural (100% powder)
Compact powder ini powdernya haluuuuus banget. Di dalem packagingnya udah ada puff-nya tp gw kurang suka pake puff jadi gw pake powder brush-nya Real Techniques buat apply. Powder ini agak powdery gara-gara saking halusnya. Jadi mesti hati-hati banget pas cocol brush ke powder-nya soalnya kalo terlalu heboh nanti terbang-terbang bedaknya. Kalau pake puff bawaannya, engga terbang-terbang kayak kalo pake brush. Gw bakal pake puff-nya kalo lagi on the go, soalnya repot kalo bawa brush gede. 
Finish akhirnya matte tapi ga flat. Engga se-glowing BB Cream-nya. Karena kulit gw berminyak, gw suka ngeset BB Cream-nya pake powder ini supaya lebih tahan lama. Warna Natural ini sebenernya 1 shade lebih gelap daripada Ivory, tapi keliatan di swatch-nya lebih terang ya? I bet because this product is just powder, jadi engga se-pigmented rangkaian produk lainnya jadi keliatan lebih terang. 

Marina Smooth & Glow UV Powdery Foundation shade Ivory (50% foundation, 50% powder)
Wah, kalo denger kata "powdery" pasti langsung mikirnya bedaknya terbang-terbang gitu ya? Awalnya gw jg berpikir begitu, bakal terbang-terbang nih powder-nya pas dipake. Eh, ternyata engga! Malah Marina Smooth & Glow UV Powdery Foundation ini yang paling creamy dibanding temen-temen powder lainnya di range Smooth & Glow UV ini. Maksud powdery di namanya ini adalah foundation ini mengandung bedak juga.
Coveragenya buat gw cukup banget buat sehari-hari, bisa ngeratain warna kulit, nutup imperfection, sama buat nutupin kemerahan sekitar hidung juga. Dari semua produk Marina Smooth & Glow UV, gw paling suka Powdery Foundation ini. Punya gw shade Ivory, sama kayak BB Creamnya. Bisa diliat di swatch-nya, warnanya sama kan mereka berdua. Powdery Foundation ini ga se-glowing BB Creamnya, makanya gw suka banget.
Sayangnya packaging dari Powdery Foundation ini ga secantik temen-temennya. Cuma pan productnya, terus dilapisin case warna silver. Ga ada kacanya, ga ada aplikatornya. Jadinya compact banget, tapi kurang praktis kalau buat dibawa-bawa. Dikasih sponge sih di dalem kardusnya, tapi kalau mau dibawa-bawa repot kan kalau sponge-nya terpisah gitu. Buat aplikasi foundation gw kebiasaan pake flat top brush, buat powdery foundation ini ga terkecuali. Flat top brush gw sepertinya terlalu lembek buat ngambil produk dari pan-nya. Jadi gw colek-colek si foundation dulu pake jari, peper di muka, baru deh abis itu di-blend pake brush. Marina Smooth & Glow UV Powdery Foundation ini walaupun susah diambil pake brush, tapi gampang banget di-blend-nya. Serius. Mungkin kalau pake brush yang dense macem Real Techniques Expert Face Brush lebih gampang kali ya.. Tapi gw ga punya Expert Face Brush jadi ga bisa ngomong kebanyakan haha. 


Ada yang penasaran sama Marina Smooth & Glow UV makeup range? Atau ada yang udah pake? Share pengalaman di comment section yuk! :D 

Friday, 4 December 2015

DE'FüLES BUZZ NIGHT STICK SOLID PERFUME REVIEW

I don't know since when, but lately I've been loving handmade and niche beauty items. Most of the ones I've tried is handmade soap but I also been using my DIY coffee scrub and lip scrub for a while now. When I went to GoGirl! Passion Expo last month I saw this booth that sells solid perfumes. They also sell scrubs and something like bath bombs but I'm interested in this product. Most of the time solid perfumes are housed in a tin and you need to dip your fingers to get the product. While this one is in a stick so I think it's much easier because I just can swipe it wherever I want directly. 

The company called De'Fules and it's quiet new in the industry. It's an Indonesian local brand and as far as I know until now they only sell three products. Their products are nicely packaged and I'm not going to lie, the packaging was the number one thing that pulls me to their booth. I like this kind of illustration.. it feels "raw", you know what I mean?

This perfume's packaging looks so much like a lipstick. The outside part is a very thick carton and it feels sturdy. I don't know how it'll behave if it accidentally splashed with water.. I think it'll survive as long as it's not drown.
The illustration of this Buzz Night scent reminds me of snowy night. So appropriate for the upcoming Christmas, right? Can't wait for Christmas! *where's my Christmas tree?!*
De'Fules have 5 kind of scents and all of them have equally adorable illustrations

I'm really bad at describing scents and I can't find the notes of Buzz Night on De'Fules' instagram so I'll just say that this smells elegant. It's not fruity, it's not floral.. Maybe it's musky? I totally have no idea lol. But the smell is really nice and unique, not something I can easily find in the supermarket. It also doesn't smell like anything in my perfume collection. If you happen to find De'Fules booth somewhere, I beg you to stop and smell it. It's amazing! It's something you can wear day or night. Elegant enough for the night but not heavy at all for the day. The sillage is very weak, though. I once wear it heavily and my boyfriend asked me why didn't I wear perfume that day.. I can smell the scent if I purposely smell my wrist, but if not, I can't smell the beautiful scent at all.
The size of all De'Fules stick solid perfumes is the same as Revlon Super Lustrous lipsticks. Just a little bit taller and tiny tiny bit bigger in diameter. Each solid perfume weighed 6 grams.

The product inside looks like lip balm. My sister almost use it as a lip balm lol. But if I'm completely have no idea what this is, I'd think it's a lip balm too :D 
While it looks like lip balm, the consistency of the stick is far from lip balm. Lip balms tend to melt when it hits the skin while this perfume is way harder. It's a good thing for me. It means that it'll last longer than if it melts easily. At first it was a little bit tugging on the skin but after it receives warmth from the skin, it glides easily.
The stick is not perfectly smooth like lipsticks. It has some dents and cracks but I think those are the things that makes this feels more handmade and I, strangely, like it.
One thing that needs improvement on the packaging department is the twisty part. To get the product out, you know, just like lipsticks, you need to twist the packaging. That part feels so draggy so I need more effort to get it out.

Overall, I love this product. I hope they improve the quality of their products. I'd definitely buy the other perfume sticks when I have the chance.

Product info: 
Name: De'Fules Buzz Night Stick Solid Perfume
Packaging: Lipstick-like
Price: Rp89.000 on De'Fules Instagram
Volume: 6 gr

Wednesday, 2 December 2015

BOURJOIS 123 PERFECT CC CREAM REVIEW

My skin is not problematic. It's a little oily but not too much. I have some large pores, redness, and a tiny bit of veins showing but nothing major. Although the condition sounds okay, it still needs something to make it better. It's a bit dull so I look sick and tired if I don't use some kind of makeup to make me look fresh and awake. 

For casual days I like my makeup base to be lightweight and skin-like. This Bourjois 123 Perfect CC Cream is something I usually go for. It claims to give luminous complexion & smooth skin with 24 hour hydration. Whoa, 24 hour hydration! It's full day, just in case you don't know. It also says that it contains 3 colour corrector pigments which are apricot for anti-fatigue, green for anti-redness, and white for anti-dark spots. It's enriched with SPF 15 and although I don't rely on SPFs in makeup-y kind of product, I still think it's a nice extra protection.
I actually don't really understand the concept of these pigments. Are they like super clever so they know where to activate the green one, where the apricot one, and where the white one? Or they're all distributed and give all of the pigments to every inch of the skin? If anybody can explain in the comment section below I'd really appreciate it *bows*
This CC cream doesn't have a lot of coverage. I'd say the coverage is light. To achieve flawless skin I still need a little bit concealer to cover my under eye area and around my nose but actually I can totally skip the concealer and go out with those tiny imperfections. One thing I know about CC creams in general is CC cream is more of a skincare with added makeup benefits so I totally understand about the amount of coverage given. It gives luminous finish as it claims and it also makes my skin look smooth. I can't say much about the 24 hour hydration claim because I have kinda oily skin and don't need too much hydration but it feels nice and light on the skin, doesn't emphasize dry patches, and doesn't emphasize the pores. 

The tube contains 30ml of product which I think is a standard volume for a foundation. The product itself is kinda runny so you have to be careful when you open the cap. A little pressure on the tube can cause a mess. The opening is not big at all but with the runny consistency, it'd still spill everywhere. Sorry I didn't capture the nozzle because my Bourjois CC Cream has been in use for quiet a while and it's not pretty to look at haha. Eh but you can watch Estee Lalonde's video here to see the detailed look (the nozzle and all). 
I usually use flat top brush to apply it but I can get away with just fingers. It's runny but not liquid-y so it blends effortlessly. No streaking ever existed. I don't feel like I'm wearing anything when I use this Bourjois CC Cream. It's sooo light but still gives the my-skin-but-better look.

I use the shade 32 Light Beige and it matches me perfectly. I'm NC20-25 in MAC, FYI. I believe this will suit most of light medium skins out there. One thing I need to mention here that it doesn't have great oil control. It doesn't say anything about oil control or mattifying, tho. So, yeah, just wanna quickly mention it. I have normal to oily skin and I need to blot in the middle of the day. Nothing major but I want my skin to be a little on the matte side so I blot. 

Overall, I'm really impressed with Bourjois 123 Perfect CC Cream! If you're looking for a lightweight and skin-like base for everyday makeup, give this one a go. Oh, did I mention it's very affordable too? Yes, it's very affordable.. which kinda surprised me because the price of this CC cream is way below Bourjois' foundation price point. ;D


Product info:
Name: Bourjois 123 Perfect CC Cream
Packaging: Plastic tube with screw cap
Price: Rp179.000 on Luxola 
Volume: 30ml (1 fl.oz.)

Tuesday, 3 November 2015

5 SEPHORA HOLIDAY GIFT PICKS

Holiday season is getting closer and it's time to celebrate! I know Christmas is still more than a month away but I'm excited already hehehe. In this post I'll share with you my beauty set picks from Sephora US that I think are really nice year-round gift for every makeup lovers. I hope Sephora Indonesia have these sets.. because I'm looking for a gift (or two) for myself :P
Bite Beauty - Best Bite Rewind, $25.00
A gift-ready set of four, deluxe-size Mini Matte Crème Lip Crayons in a purse-sized holiday tin.
I personally highly recommend this set. Haven't tried them myself but 4 Bite Beauty deluxe-size lip crayons for $25? Count me in. I bought Bite Beauty's 2013 lip gloss set and I love them! I'm not a huge lip gloss girl but damn, gurl, their glosses are great (and sweet! ..accidentally licked it off my lips, not voluntarily licked the wand) so I assume their lip crayons would be as great. Also this set has nice array of colors from nude to purple that can cover any look you're going for. 

 Bésame Cosmetics - Lipstick & Matchbook Set, $23.00
A set of five rich, highly pigment lipsticks housed in a portable matchbook, plus a full-size lipstick with a satin, matte finish that delivers full coverage in one coat. 
How can you resist this? The classic oriental look definitely reminds me of the 20s era.. My grandma's era and the kind of makeup she would wear when she's young. Not only the packaging, the color of the lipstick itself is also festive and holiday appropriate. The red shade will complete your Christmas Eve dinner look. Psst, look at that matchbook! I think it's a very original idea. Inside you'll find 5 matchsticks that are actually little lipsticks so you can just bring the slim matchbook in your clutch and do your lipstick touch up with the stick!

CLINIQUE - Whole Lotta Chubby, $25.00
A giftable set of chubby sticks for eyes, cheeks, and lips. 
Chubby pencils for every essential part of your face! If you don't fancy the hassle of doing makeup, this pencils will really make your day easier. No brush needed to apply these chubbies. Just use your fingers to blend, done. In this set you'll get 3 lip pencils (intensity of color varies), a pencil for the eyes, and a cream blush. Five products for $25? That's mere $5 for one!


Too Faced - Le Grand Palais, $58.00
An exclusive, full-face collection 18 eye shadows, two blushes, a bronzer, a highlighter, a deluxe Better Than Sex mascara, a deluxe Melted Lipstick, and a deluxe Shadow Insurance.
Look how pretty the packaging is! lol yes this one attracts me because of the pretty box and all. But looking at the content, I think this palette is actually really nice. You can do many looks with just this one palette because it's quiet complete. Choices of blushes, many shadows, a highlighter, a bronzer.. All over face palette with a packaging like that, oh, what a perfect gift for girly girls out there!

Too Faced - Melted Kisses & Sweet Cheeks, $36.00
A complete set with three bestselling and long-wearing Melted Lipsticks and three long-wear Love Flush Blushes. 
I'm a blush and lipstick lover so it's no surprise that I pick this set haha. This set is a perfect set for those who just started makeup. When I jumped into the wild world of beauty, one thing that captured my heart was lipstick and then I started to love blush too. I wasn't really creative about color combination so I wanted my lipstick and blush to be the same color. This set is an excellent solution for that. But actually, this set is just perfect for everybody, not just beginners. For $36 you get 3 sets of lipstick and blush and I think it's really good value. You can even separate the sets and give it to 3 different people! You're welcome. ;)